Autószervíz kapcsolat

Üzemeltető:
Földvárszki Autószerviz
Székhely:
 
2721 Pilis Balassa Bálint u 4
Iroda:
 
2721 Pilis Balassa Bálint u 4
Adószám: 
69145465-1-33

Telefon:
+36 20 463 7655
Fax:
 

E-mail:
foldvarszkiautoszerviz@gmail.com

Nyitvatartás példa:
Hétfő-Péntek-ig: 
8.00 - 16.00

Földvárszki-autószerviz Facebo

Megosztás

Autó karbantartás

Személygépjármű karbantartás

Autó javítás pilis

Autó karbantartás

 

 

Mit jelent az ,hogy tartsuk karban gépjárművünket? Minden esetben a gépjármű gyártó cég által előírt szerviz intervallum betartását. Ez a megtett kilométert és a két szervizelés közti időt ( évet ) veszik figyelembe, nagyon fontos, hogy erre figyeljünk és tartsuk be!

Kétféle szervizelési módot szoktunk megkülönböztetni :

Autó kis szerviz

ami alá az olajcsere a szűrőcsere és típustól függően a gyertyák cseréje tartozik, itt is az autó gyártó cég által előírt kilométert és évet vesszük figyelembe, legtöbb típusnál 20 - 30 ezer kilométer megtétele után javasolja az olaj lecserélését, a mai technológiával előállított olajak tudják teljesíteni ezt az elnyújtott olajcsere ciklust, de én mégis azt szoktam javasolni, hogy az olajat és a hozzá tartozó olajszűrőt 10-15 ezer kilométerenként cseréljük le. Még akkor is ha előbb cseréljük az olajat, mint ami elő van írva fontos, hogy az autó gyártó cég által előírt viszkozitású olajat használjunk!

 

Autó nagy szerviz

ami alá a vezérmű szíj és vezérmű lánc cseréje tartozik, ilyenkor minden esetben a hozzá kapcsolódó alkatrészeket is cseréljük. Vezérmű szíjas motor esetében a feszítő és vezető görgőket ,vízpumpát csak abban az esetben ha a vezérmű szíj hajtja ,többek között ellenőrizzük a bordás kerekek állapotát és amit még szoktam javasolni a főtengely és vezérműtengely szimering cseréjét. Vezérmű láncos motor esetében cserélnünk kell a lánc feszítő patront ,lánc vezető síneket és típustól és állapottól függően a lánc kerekeket is. Ezekre a szervizelésekre vonatkozó előírások gyártmánytól, típustól és típuson belül is változnak erről a megfelelő számítógépes program segítségével tudunk tájékozódni

 

Szerviz időpontfoglalás